Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Enköpings SK HK Team 98/99 -old

6 mars 2009
20:30

Almtuna (UNT-cupen)

Referat: ESK T98 - Almtuna (UNT-cupen)

ESK var bara två mål ifrån att gå till final i UNT-cupen. I sista grundspelsmatchen mot Almtuna hade det räckt med oavgjort resultat för ESK att gå till final mot Tierp men då det blev förlust med 5-3 så blev ESK därmed också utslagna.

Återigen kom ett tidigt ledningsmål för motståndarlaget, då Almtuna gjorde 1-0 redan efter 1.01 av första perioden. Som tur var kom ESK tillbaka in i matchen bara tre minuter senare då Gustav Lindberg tryckte in pucken i mål.

Bara minuten senare kom ledningesmålet 2-1 för Almtuna men det var inte förrän i slutet av den första perioden som matchen till viss del avgjordes för Almtunas del. Efter 12:06 sitter 3-1 och bara 26 sekunder därefter kom 4-1 som ett brev på Posten.

I periodvilan försöker ESK-coahcerna gjuta nytt mod i sina trötta spelare. Till viss del lyckas man, ESK:arna går nämligen ut och vinner sista perioden med 2-1 men det räckte inte då ju Almtuna ändå vinner matchen med 5-3.

Den som såg matchen i Gränbyhalllen förstår nog varför coacherna i den här matchen utsåg målvakten Simon Eriksson till matchens ESK-kämpe. Han stod nämligen för en hel rad med superfina räddningar, "värsta" räddningen var nog när två Almtunaspelare var helt fria nästan från rödlinjen men Simon räddar med en fenomenal sidledsförflyttning.

Nämnas bör också Kevin "Josef" Josefsson. Inte bara för insatsen i den här matchen utan för hans fina kämpatakter i alla matcher den här kvällen. Bra gjort "Josef"!

ESK- Almtuna 3-5 (1-4, 2-1) Skott: 14-27 (6-11, 8-16)